Merkittäviä uudistuksia Lyseon ATK-järjestelmässä

Heipä hei ahkerat lyseolaiset

Kevät painaa päälle jo hyvää vauhtia, eikä koulumme ATK-ylläpitokaan ole tyytynyt makaamaan toimettomana. Luvassa on nyt tärkeitä uudistuksia, jotka varmasti koskettavat jokaista - luethan siis tarkasti ja huolella.

Lyseon sivut uudistuvat

Lyseon www-sivut ovat pysyneet jokseenkin muuttumattomana jo vuosien ajan, ja niiden voidaan väittää jo useallakin tavalla jääneen kehityksestä jälkeen. Sivuston kävijämäärät ovat viime aikoina romahtaneet käyttäjien siirtyessä sosiaaliseen mediaan, ja esimerkiksi koulumme oppilaskunta on jo aiemmin keväällä hallituksen päätöksestä ilmoittanut keskittävänsä tiedotuksensa Facebook-yhteisöpalveluun.

Lyseon www-ylläpito on nyt niin ikään päättänyt tarttua toimeen ja tuoda Lyseon sivut kertarysäyksellä ajan tasalle: Tulevien viikkojen aikana koko Lyseon www-sivusto sekä kaikki siihen liittyvät palvelut ja tiedottaminen mukaan lukien blogit, sähköposti ja viikottaiset kyselyt siirretään Facebook-sivuillemme osoitteeseen www.facebook.com/oulunlyseo. Vanhat osoitteet (lyseo.edu.ouka.fi sekä oulunlyseo.fi) säilyvät toiminnassa vielä kuluvan kuun loppuun saakka.

Lyseon sivut ennen - Lyseon sivut jälkeen ?

Blogit on liian mainstream ja todellaki liian 2000- lukua. Uuden vuosikymmenen kujeisiin kuuluu sosiaalisien medioiden kanssa pelleily”, Riku Kirves oppilaskunnan hallituksesta kiteyttää.

Infonäytöt uudistuvat

Alkuvuodesta keräsimme tietoa siitä, mitä mieltä Lyseolaiset olivat koululle hankittavista infonäytöistä. Saimme paljon arvokasta palautetta, josta päällimmäisenä nousivat esiin mahdollisuus pelata videopelejä infonäytöillä, sekä ES. Käyttäjiä on kuunneltu, ja lyseolle onkin tilattu parikymmentä infonäyttöjen kanssa toimivaa langatonta DualShock-ohjainta, joita opiskelijat saattavat Lyseopyörien tavoin varata käyttöönsä välitunneiksi ja hyppytunneiksi koulumme kansliasta. Pelivalikoimaamme kuuluvat tällä hetkellä NHL sekä Crash Bandicoot. Lisäpelejä saadaan pyynnöstä.

Se toimii!

Joo, lisää näyttöjä ja ps/boxii kiinni. Kaikille omat ohjaimet ja lava ES ni vois päristellä samalla ku veivaa kiekkoa maaliinvisioi eräs kouluyhteisömme jäsen Lyseon sivulla nimimerkillä Anonyymi änäriläinen.

Ensimmäinen erä ohjaimia pitäisi saapua ensi viikon aikana, joten innokkaimmat haluajat saattavat kysellä niitä jo lähipäivinä ylläpitäjiltä ATK-luokasta.

Käyttöjärjestelmäpäivityksiä

Mainittakoon vielä muutoksesta koskien koulumme tietokoneita. Olemme päättäneet siirtyä käyttämään kaikilla lyseon tietokoneilla Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmää, joka on aikaisempiin Windows- ja Linux-järjestelmiin verrattuna ylivoimaisesti kevyempi ja helppokäyttöisempi.

Muutostyöt aloitetaan heti ensi viikolla, ja uudistus koskee suurinta osaa Lyseon tietokoneita (hallintoverkkoa ja kuvaamataidon luokkaa lukuun ottamatta). Kirjautumiseen vaadittavat pakolliset Google-tunnukset toimitetaan myöhemmin.

Toivotamme kaikille käyttäjille hyvää huhtikuun 1. päivää!

----------

Kirjoittanut: Mikko Kumara

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistetaan, että olet ihminen ja estetään roskapostirobotit. Kommentit julkaistaan, kun ylläpito on hyväksynyt ne.