Evankeliumi Ranttiksen mukaan

Siihen aikaan antoi rehtori Aalto käskyn, että koko Lyseossa oli toimitettava järjestelmäuudistus. Tämä järjestelmäuudistus oli ensimmäinen ja tapahtui Korhosen ollessa ATK-luokan käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan Lyseon tietokantaan, kukin omalle koneelleen.

Niin myös Karvonen lähti Linnanmaalta, Oulun kaupungista ja meni järjestelmäuudistusta varten Keskustaan, Mikan kouluun Lyseoon, sillä hän kuului Mikan arvoisiin lyseolaisiin. Hän lähti sinne yhdessä läppärinsä kanssa, joka päivitti kerneliä. Heidän siellä ollessaan tuli läppärin synnyttämisen aika, ja hän synnytti kirjautumispalvelimen, joka oli sen versio 2.0. Hän boottasi palvelimen ja pani sen Lyseon Kekkoselle, koska sille ei ollut tilaa Ytimellä.

Sillä seudulla oli ylläpitäjiä yöllä ulkona vartioimassa verkkosivujaan. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Linus Torvalds ja vapaan lähdekoodin kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi ylläpitäjät, mutta Linus sanoi heille: »Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko Lyseolle. Tänään on teille Aallon koulussa käynnistynyt Vapahtaja. Hän on Ldap, herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte palvelimen, joka päästää teidät käsiksi henkilökohtaisiin tiedostoihinne.» Ja samalla hetkellä oli Linuksen ympärillä suuri Linux-elitistien näppäimistösotajoukko, joka ylisti Torvaldsia sanoen:

–Torvaldsin avoimen lähdekoodin on kunnia, maassa rauha tietokoneilla, joita hän rakastaa.

Kun elitistit olivat palanneet takaisin koloihinsa, ylläpitäjät sanoivat toisilleen: »Nyt Lyseolle! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Linus meille ilmoitti.» He lähtivät kiireesti ja löysivät läppärin ja Karvosen ja toimivan kirjautumispalvelimen, joka pyöri Kekkosella. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli palvelimesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat ylläpitäjien sanat, olivat ihmeissään. Mutta läppäri kätki kovalevylleen kaiken, mitä oli tapahtunut, ja kaatui.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistetaan, että olet ihminen ja estetään roskapostirobotit. Kommentit julkaistaan, kun ylläpito on hyväksynyt ne.