Lyseon web-sivujen ulkoasu uudistui!

Hei arvon nykyiset, tulevat ja menevät Lyseolaiset sekä muu maailma! Loma/pakkotyöleiri on nyt vietetty ja mikäli ette ole täysin sekaisin vapaan jäljiltä, olette varmasti huomanneet jotain uutta tällä sivustolla. Jatkumona syksyiseen www-sivujen uudistukseen, joka keskittyi lähinnä mystisiin järjestelmämuutoksiin, ylläpito on nyt tuonut julki Lyseon www-sivuston uuden ulkoasun!

Uusi teema

Lyseon perinteikkäästä maineesta huolimatta ainakin ylläpito pyrkii olemaan aina ajan hermolla. Siksipä www-sivujen teemassa on otettu käyttöön kuumat uudet HTML5-elementit ja CSS3-tyylitiedostot. Silti yhteensopivuus vanhempien selainten ja laitteiden kanssa on huomioitu kattavasti aina v-mäistä IE 7-selainta myöten. Testausta on suoritettu muutenkin kattavasti, ja uusi teema on todettu ongelmattomaksi ainakin kuudella eri työpöytäselaimella ja yli kymmenessä matkapuhelimessa/tabletissa.

Uuden teeman tarkoituksena on auttaa säilyttämään Lyseon www-sivujen johtoasema Oulun lukioiden joukossa, mitä se on kunniakkaasti tähänkin asti kantanut. Ehkä sivujen graafista ilmettä oli muutoinkin aika nostaa 2010-luvun ja Lyseon arvolle sopivalle tasolle. Uusista graafisista elementeistä huolimatta teeman ei pitäisi juuri vaikuttaa sivujen latausaikoihin. Toivottavasti uudistunut ilme miellyttää sivuston käyttäjiä, ja mikäli ei, olemme aina avoimia parannusehdotuksille ja muille villeille ideoille.

Historian siipien havinaa

Lyseon www-sivuilla on pitkä ja merkittävä historia. Huolimatta lukuisista konepellin alla tapahtuneista mullistuksista itse graafinen ilme on kokenut viimeisen kuuden vuoden aikana varsin maltillisia muutoksia. Alla voitte tutustua Lyseon historiaan neljän kuvakaappauksen muodossa. (Täysikokoinen kuva aukeaa klikkaamalla.)

Nettisivut 2001 Nettisivut 2007
Lyseon nettisivut niinkin kaukaa kuin vuodelta 2001.
 
 Tämä tyylinäyte on vuodelta 2007
 
Nettisivut 2011 Nettisivut 2013 alussa
Melko tuore tapaus vuodelta 2011. Ja viime viikolla eläkkeelle jäänyt teema.

Myös ylläpito on uudistunut

Aika kuluu ja myös ylläpito muuttuu. Vanhukset eläköityvät ja uudet ylläpitolaiset ovat valmiita astumaan uusiin virkoihinsa. Viimeisimmässä kokouksessa Markus Hyytinen (Agape) jätti vanhemman pääylläpitäjän tehtävänsä ja Mikko Rytilahti (mipe) nousi vanhemmaksi pääylläpitäjäksi. Nuoremmaksi pääylläpitäjäksi ryhtyi ensimmäisen vuoden opiskelija Juho Rinta-Paavola (jrp). Webmasterit Henri Karppanen (dalmzane) ja  Patrik Pyykkönen (paavali) jatkavat virassaan ja nuoremmaksi webmasteriksi ryhtyi Kalle Petäjäaho (Logfella). Webmastereiden vastuualue laajeni moderointiin Juho Kotilan (juhkot) jättäessään päämoderaattorin viran. Myös tiedotusvastaavan tehtävistä ovat vastuussa webmasterit.

Palautetta tulemaan!

Pyrimme pitämään www-sivut ja ylläpidon muut palvelut jatkuvasti kehittyvinä, ja myös Te voitte vaikuttaa tulevaisuuteen olemalla aktiivisia ja lähettämällä palautetta tästä uudistuksesta sekä muusta ylläpidon toiminnasta. Tätä teemaa koskevaa keskustelua voi käydä kommentoimalla silmienne edessä olevaa blogikirjoitusta tai teemaan liittyvää viikon kysymystä.

 

Kaunista kevättä toivoen: Patrik Pyykkönen (teeman kehittäjä) ja Henri Karppanen (Lyseon webmaster 1)

Kommentit

Uusi ilme on hyvä ja selkeä. Tuo musta väri aluksi oudoksutti, mutta onhan se luettavuuden kannalta hyvä. Sivuston pääotsikko "Oulun Lyseon lukio / Lux borealis" voisi ehkä olla tummansinisellä.

Ylläpito on tehnyt erinomaisen hyvää (yö)työtä!

Muuten kiva mutta viininpunaiset raidat voisi napsia pois. Lisäksi sivun leveyden voisi laittaa automaattiseksi, kun FullHD näytöllä jää tällä hetkellä turhaa tyhjää tilaa molemmille reunoille..

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistetaan, että olet ihminen ja estetään roskapostirobotit. Kommentit julkaistaan, kun ylläpito on hyväksynyt ne.