Lisää uusi kommentti

Kansallinen maantiedekilpailu tiistaina 19.1.2016

Kansallinen maantiedekilpailu on tiistaina 19.1.2016 klo 10.00-12.00 luokassa 27. Ilmoittaudu siihen kirjoittamalla nimesi listaan, joka on luokan 27 oven ulkopuolella (viimeistään ma 18.1. klo 12).
 
Kansallisessa kilpailussa on monivalintatehtäviä. Kannattaa osallistua tai tulla vaikka harjoittelemaan seuraavia kisoja ja/tai ylioppilaskirjoituksia ajatellen. Suomen 10 parasta pääsevät Helsinkiin valmennukseen. Kilpailun ja Helsingissä tapahtuvan valmennuksen perusteella valitaan Suomen neljä edustajaa Maantieteen olympialaisiin Kiinaan Beijingiin.
 
Nämä neljä opiskelijaa saavat myös opinto-oikeuden Helsingin yliopiston geotieteiden ja maantieteen laitokselle (heti, kun ylioppilastutkinto on suoritettu). Valmennus toteutetaan toukokuussa, se kestää 4-5 päivää ja rahoituksesta (matkat, ruuat ja hotellimajoitus) vastaa opetushallitus. Koska IGEO:n säännöissä on 20 vuoden ikäraja, ei valmennukseen valitettavasti voida ottaa opiskelijoita, jotka ennen heinäkuun alkua täyttävät 20 vuotta. Kansalliseen kilpailuun he voivat kuitenkin osallistua.
 
Tervetuloa maantiedekilpailuun!