Add new comment

Uusi ATK-luokka, "Viikon kysymys", rekrytointia ja muuta jännää

Moikkelis moi!

Syksy painaa jo hyvällä vauhdilla päälle ja myös ylläpitoryhmälle tämä on ollut kiireellistä aikaa. Olemme ehtineet tehdä kesän ja syksyn aikana monia muutoksia, joista kerrommekin nyt pääpiirteissään tärkeimmät. Niin ette ole täysin pihalla. :-)

Uusi ATK-luokka

Kuten kaikki varmasti jo huomasivatkin, kesän aikana on aloitettu ATK-luokassa mittavia uudistustöitä, joilla pyritään saamaan tila sopivammaksi opetuskäyttöön. Kaikki vanhat pöydät on poistettu, ja tila on muutenkin toistaiseksi käytännössä työmaa-aluetta (rip in pieces makea prinssi, kheh) mutta suunnittelutyöt ovat hyvää vauhtia käynnissä. Olemme tiedostaneet ATK-luokan oveen kiinnitetyn adressin, ja pyrimmekin käymään käyttäjien kanssa jatkossa enemmän dialogia ja ottamaan heidän toivomuksensa huomioon. Lyseolaisilta toivotaan kommentteja ja rakentavaa palautetta ATK-luokan kehittämisessä. 

 

Viikon kysymys: "Uskotko, että uudesta ATK-luokasta tulee edeltäjäänsä parempi?"

Lyseon etusivulle on ilmestynyt uusi interaktiivinen omituisuus, joka tunnettakoon tästä lähin nimellä "Viikon kysymys". Laitamme siis Lyseon etusivulle viikottain kysymyksen, johon lyseolaiset voivat vastata mieleistä vaihtoehtoa klikkaamalla. Lyseolaiset ja Lyseon viiteryhmät voivat tulevaisuudessa ehdottaa myös omia kysymyksiään etusivulla julkaistavaksi.

Ylläpidon toimipiste kellarissa

Myös ylläpidon toimipiste sai (ainakin väliaikaisesti) väistyä ATK-luokan rakennustyömaan tieltä. Uusi toimipiste on sijoitettu kellariin paikalle, jossa ah-lyseolaisille-niin-rakkaat kahvi- ja välipala-automaatit aikanaan sijaitsivat. Sieltä saa siis tarvittaessa henkistä tukea lähes kaikilla elämän osa-alueilla. Kellarissa on myös muutamia oppilaskäyttöön tarkoitettuja tietokoneita.

Ylläpidon rekrytointi! Ykköset tarkkana!

Mikäli jaksoit lukea tänne asti, perjantaina 2.9. pidettävässä (1. vuosikurssin opiskelijoille) pakollisessa ylläpitoryhmän tiedotustilaisuudessa käydään läpi ATK-järjestelmän palveluja, ja samalla rekrytoidaan uusia opiskelijoita mukaan ylläpitoon.

Oletko aina halunnut käyttää tietokonetta, mutta et ole koskaan aivan tiennyt mistä aloittaa? Vai oletko kenties jo kokenut bittinikkari, joka tuntee Linux-käyttöjärjestelmän vivut paremmin kuin omansa? Otamme ylläpitoryhmään mukaan pääsääntöisesti kaikki halukkaat, ja tarvitsemmekin kokoonpanoon sekä niinsanottuja "osaajia" että sosiaalisia ihmisiä pitämään ryhmähenkeä yllä. Ja jos nyt yhtään epäröit osaamistasi, niin älä suotta. Et kuitenkaan osaa mitään, joten koulutamme sinut joka tapauksessa :-)

Tarjoamme: 

  • Arvokasta kokemusta Linux-palvelinten ja -työasemien ylläpitämisessä
  • Kurssimerkintöjä ahkerille ylläpitäjille (näitä te haluatte)
  • Munkkia ja kolaa kokouksissa käyville (ihan jees)

Mukaan siis oitis, perjantaina nähdään!

Lisätietoa ylläpitoryhmästä >>

--

Kirjoittanut: Mikko Kumara

 

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Comments are published after approval.