Ruotsin kirjoituskilpailu 21.1. klo 11:45

Suomen ruotsinopettajat ry (SRO) järjestää Svenska kulturfondenin aloitteesta kirjoituskilpailun suomenkielisille abiturienteille.

Kilpailun pääpalkintona on 2000 euron stipendi, jonka voittaja voi käyttää opintojen rahoittamiseen jossain ruotsinkielisessä yliopistossa tai koekeakoulussa tai matkaan johonkin pohjoismaalaiseen kaupunkiin. Kilpailun voittajalla on myös tämän lisäksi mahdollisuus pyrkiä opiskelemaan joko Åbo Akademihin, ammattikorkeakoulu Noviaan tai ammattikorkeakoulu Arcadaan normaalin hakumenettelyn kautta, ja kilpailun voittaja vapautetaan pakollisesta ruotsin kielen kokeesta. Lisäksi Åbo Akademi myöntää voittajalle 10 lisäpistettä hakuvaiheessa. Ylimääräiset pisteet eivät kuitenkaan koske psykologiaa, logopediaa, oikeustieteen opintoja eikä Vaasassa suoritettavia opintoja.

Kilpailun toinen palkinto on matkastipendi (1000 euroa) johonkin pohjoismaiseen kaupunkiin. Kilpailun kolmas palkinto on kirjakaupan lahjakortti (300 euroa). Näiden lisäksi
finaaliin selviytyneet abiturientit palkitaan tavara- ja kirjapalkinnoin.

Kilpailu järjestetään KE 21.1 klo 11.45-14.45 lk:ssa 24.

Kilpailuun saa osallistua abiturientti, joka on lukenut ruotsia A- tai B-oppimäärän mukaisesti ja jolla ei ole ruotsinkielistä taustaa.
Abiturientiksi katsotaan opiskelija, jolla on lukion oppimäärä (75 kurssia) suoritettuna kevätlukukauden 2015 lopussa.

Kirjoitusaika on 180 minuuttia, ja tehtävä kirjoitetaan joko konseptille tai koneelle, jolloin teksti tulostetaan koululla kilpailun päätyttyä.
Kirjoitelman arvioinnissa kielellisiä puutteita tärkeämpää on onnistunut kokonaisuus.
Osallistujat saavat käyttää apunaan nettiä ja sanakirjoja, ja osallistujat saavat ottaa eväät mukaan. Myös wc:ssä käynti on sallittua.

Kilpailusta tiedotetaan myös SRO:n kotisivuilla www.suomenruotsinopettajat.fi

TERVETULOA!
Ruotsinopettajat