Keskiviikko 10.5.2017

Tänä aamuna lähdettiin yhdeksän maissa kohti Colosseumia mahat täynnä hotellin kattoterassilla nautittua aamupalaa. Matkan varrella kävimme Lateraanikirkossa, joka on ihan hotellimme lähellä.

Mentiin Colosseumille ja Forum Romanumille bussilla ja metroilla, ja oli aika kuumottavaa ahtautua ihan täyteen metroon ku piti huolehtia että kaikki on tallessa eikä ketään ryöstetä. Ketään ei oo ryöstetty vielä.

Oli hullun kaunista kaikkialla ja tosi ihmeellistä ajatella kaikkia niitä hissantunnilla kuultuja juttuja mitä täällä on joskus tapahtunu. Tänään on ollu tosi kuuma päivä, ja huomenna kuulemma vielä kuumempi.

Colosseumin jälkeen käytiin syömässä täydellistä italialaista pastaa ja gelatoa, ja joku ihana pappa soitti haitaria meille. <3

 

 Iltapäivän vietimme Italian nykytaiteen kansallismuseossa MAXXIssa, joka on kuuluisan arkkitehdin Zaza Hadidin suunnittelema. Meistä oli kivaa kierrellä ympäri tätä modernia ja eriskummallista museota. Jotkut taideteokset tuottivat hankaluutta tulkinnan kanssa, mutta keksimme niille omat kertomukset. Välillä (ainakin Saaralla ja Ainolla) meni homma hieman (liiiiikaa) höpöksi, mutta selvisimme muutamalla varoituksella ja vartioiden tuimilla katseilla.

Illalla vielä kokoonnuttiin syömään iltapalaa ja jutteleen päivästä hotellin katolle. Sieltä näky kauas ja Rooma näytti tosi kauniilta iltavalaistuksessakin. Tosi kiitollinen ja hyvä fiilis kaikin puolin koko reissusta, meillä on ihan huippu porukka täällä. Aallon Mikalle terkkuja, ei taideta tulla takasin.

Buonanotte <3

Aino, Sanni, Saara ja Jasmin