Etsitkö ystävää, kaveria arkeen?

Punainen Risti on yhdessä MLL:n, seurakuntien ja Suomen mielenterveysseuran kanssa aloittanut Yhteisvastuu nuoresta -keräyksen avulla toimintaa eri paikkakunnilla. Punaisen Ristin Oulun piirin Oulun osastossa on aloitettu nuorten ystävätoiminta, jossa nuoret vapaaehtoiset toimivat ystävinä alle 29-vuotiaille nuorille, jotka ovat vaarassa syrjäytyä. 

Nuorten ystävätoiminta
Punaisen Ristin ystävätoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jonka tarkoituksena on vähentää yksinäisyyttä ja lisätä vuorovaikutusmahdollisuuksia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Punainen Risti kouluttaa vapaaehtoiset ystävätoiminnan peruskurssilla ja organisoi ystävävälityksen ja vapaaehtoisten ohjauksen ja tuen. Ystävätoiminnassa pääpaino on vuorovaikutuksessa, ystävät voivat myös harrastaa tai ulkoilla yhdessä. Ystävätoimintaa toteutetaan yksilötapaamisina, ryhmämuotoisena ja kertaluonteisina tempauksina ja palveluina.

Nuoret ystävätoiminnassa
Nuoret toimivat ystävinä nuorille. Toiminnan tavoitteena on ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja nuorten kasvavaa yksinäisyyttä yhteiskunnassa. Toiminnan tarvetta on suurkaupungeissa ja yliopistokaupungeissa, mutta myös pienemmillä paikkakunnilla. Yhteisvastuu keräyksen turvin nuoret voivat käydä yhdessä harrastamassa, elokuvissa, jääkiekkomatseissa, konserteissa eli tehdä yhdessä sitä mikä nuorta kiinnostaa.

Nuoret ystävätoiminnan asiakkaina
Moni nuori tarvitsee sosiaalista tukea ja myös aikuisen apua kasvunsa tueksi. Tällöin nuoren ystävänä voi toimia varttuneempi henkilö, jonka oma elämänkokemus antaa jo valmiuksia kohdata nuoren kasvukipuja ja tukea häntä erilaisissa elämän muutostilanteissa.

Ystävävälitys
Tiedätkö ~15 – 29 –vuotiaan nuoren, joka tarvitsee ystävää? Ota yhteyttä tai ehdota nuorelle toimintaamme, löydämme hänelle ystävän ja mukavaa tekemistä. Nuori nuorelle ystävävälitys päivystää puhelimitse torstaisin klo 17-19 puh. 040 143 2500. Sähköpostitse päivystäjät tavoittaa nunuystavat@oulunosasto.fi ja netistä löytyy Ystävänhakulomake http://rednet.punainenristi.fi/ystavahakemus jonka täyttämällä pääsee mukaan. Lisätietoa Lähekkönää messii -sivustolta.