Usein esitettyjä kysymyksiä

Mitä kuvataidepainotteisuus tarkoittaa?


Kuva: Miila Heinonen piirtää sarjakuvaa

"Kuvataidepainotteisuus tarkoittaa viiden kansallisen kuvataidekurssin lisäksi tarjottavia monipuolisia kuvataideopintoja: piirustuksessa, maalauksessa, grafiikassa, kuvanveistossa, valokuvauksessa, elokuvien tekemisessä…"
- Markku Siekkinen, kuvataiteen opettaja

Millaisia mahdollisuuksia Lyseo tarjoaa aktiiviselle liikkujalle?

"Kahden pakollisen liikuntakurssin lisäksi tarjotaan wanhojen tanssien kurssi, kurssi, joka suunnitellaan oman liikuntalajin pohjalle, omatoimisen liikunnan kurssi, palloilukurssi, stressinsieto- ja rentoutumiskurssi sekä lukion liikuntadiplomikurssi".

-Timo Loukkola, poikien liikunnanope

Pärjääkö Lyseossa kahdeksan keskiarvolla

"Pärjää! Lyseossa joutuu kyllä tekemään töitä enemmän kuin peruskoulussa, mutta niinhän on jokaisessa lukiossa. Hyvät opettajat vievät täällä eteenpäin, ja tukeakin opiskeluun tarvittaessa saa."
- Heli-Maarit Miihkinen, kirjoittanut Lyseosta 1996, nykyään koulun biologian ja maantieteen opettaja ja IB-ohjelman koordinaattori

Onko lyska nörttien ja hikipinkojen koulu?

"Ei oikeestaan. Täällä on kaikkea ja kaikenlaisia, ikään kuin edustusta jokaisesta koulusta. Joku on hyvä jossain, toinen toisessa. Jokainen opiskelee oman motivaationsa mukaan, ja ehkäpä täällä motivaatio itse asiassa paranee, kun näkee, miten muut opiskelevat. PARAS LUKIO!"
- Lyseolaiset Marjo Sahlman, Jenniina Sutinen ja Rajeeka Ponrasa.