Ylläpito

Ylläpidon Überhieno logoKoulumme ATK-järjestelmän ylläpitämisestä vastaa vapaaehtoisista opiskelijoista koottu reipas ylläpitoryhmä. Ylläpitäjät auttavat mielellään käyttäjiä kaikenlaisen mieltä askarruttavan kanssa, ja heille voi tulla esittämään kysymyksiä tai antamaan palautetta järjestelmän toiminnasta. Ylläpidon jäseniä tavoittaa usein välituntisin ylläpidon toimipisteestä koulumme ATK-luokasta.

Meet the Crew

Tämänhetkinen ylläpitoryhmän kokoonpano ja jäsenten mahdolliset erityisvastuualueet:


Milla Iso-Koivisto

pääylläpitäjä,
webmaster

 

Veeti Veteläinen
(uumas)
pääylläpitäjä

Petteri Kippo

infonäyttövastaava

Pinja Vierimaa

SOME-vastaava

Päivi Pirilä

Päivi Pirilä

munkki- ja kolavastaava

Mika Aalto
(mjaalto)
joku innovaattori tai jokin

Riku Karvonen
(teknkik)
kaiken valvoja

Petteri Saarelainen

mikrotuki

Ismo Talsta
(ipp0)
verkonvalvoja

 

Otto Kervinen

infonäyttövastaava

 

Ylläpitoon voi ottaa sähköpostitse yhteyttä osoitteessa sysadmin@lyseo.edu.ouka.fi

Ylläpitoryhmän toiminta

Opiskelijavetoinen ylläpitoryhmä on toiminut koulullamme vuodesta 1993 lähtien ja se on osoittautunut käytännössä erinomaiseksi tavaksi toteuttaa ATK-järjestelmän ylläpito. Opiskelijat saavat paljon arvokasta kokemusta toteuttamalla ja ylläpitämällä erityyppisiä järjestelmiä oppien samalla työelämässäkin arvokkaita sosiaalisia taitoja. Ylläpitoryhmään värvätään joka vuosi lukuisia vapaaehtoisia opiskelijoita ja ylläpitäjät saavat työstään palkkioksi kurssimerkintöjä.

Uudet tulokkaat

Ylläpitoon valitaan joka vuosi vapaaehtoisia opiskelijoita pääsääntöisesti ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden joukosta. Tulokkaille järjestetään lukuvuoden alussa kurssi, jossa opiskellaan tietokoneen käytön alkeita sekä järjestelmän ylläpitoa. Uudet ylläpitäjät saavat tyypillisesti koulutuksen jälkeen erilaisia vastuualueita omien kykyjen ja kiinnostuksensa mukaan. Osa pääsee moderoimaan oppilaitoksen sisäistä viestiliikennettä toisten keskittyessä palvelimen tekniseen huoltoon tai asiakaspalveluun. Pyrimme löytämään kaikille kiinnostavia ja haastavia työtehtäviä, tosin oma-aloitteisuus on etu.

Ylläpitäjät saavat toiminnastaan palkkioksi kurssimerkintöjä. Koulutuksen läpäisemisestä saa jo yhden kurssimerkinnän, ja lisäksi vuoden aikana voi saada 0-2 kurssimerkintää aktiivisuustasosta riippuen. Kurssimerkintöjä haluavia ylläpitäjiä kehoitetaan pitämään kirjaa suorituksistaan.

Erilaisia toimenkuvia

Vaikka ylläpitäjät toimivat itsenäisesti ja osaavat auttaa käyttäjiä ongelmien kanssa, koko sirkuksen pyörittämisestä vastaa kuitenkin viime kädessä pääylläpitäjä. Pääylläpitäjä tekee kaikki lopulliset päätökset ja muut ylläpitäjät vastaavat tekemisistään hänelle. Tiedotusvastaavan tehtävänä on hoitaa organisaation sisäinen ja ulkoinen tiedottaminen ja webmaster on vastuussa verkkosivujen ja useiden web-palvelujen toiminnasta. Infonäyttövastaava huolehtii infonäyttöjen sisällöstä ja toiminnasta.

Merkittävä osa Lyseon sisäisestä viestinnästä tapahtuu sähköpostiliikenteen välityksellä. Seassa on myös ei-toivottuja viestejä, ja moderointiosaston tehtävänä on seuloa kaikki sähköpostilistoille tuleva liikenne ja päästää läpi asialliset viestit. R&D (Research & Development) puolestaan on eräänlainen tutkimus- ja kehitysosasto, joka jatkuvalla kenttätutkimuksella ja käyttäjien tarpeiden kartoittamisella pyrkii löytämään potentiaalisia laajentamis- ja kehittämismahdollisuuksia ylläpitoryhmän toiminnalle. Lisäksi ylläpitoryhmän joukkoon mahtuu aina myös muutamia idlaajia, jotka eivät ole erikoistuneet mihinkään erityiseen vastuualueeseen ylläpitokoulutuksesta suoriuduttuaan. Tällaiset henkilöt ovat pääosin passiivisia, paitsi ylläpitoryhmän kokouksissa he saattavat käydä nautiskelemassa siellä tarjottavia munkkeja ja kolaa.

Sosiaalinen toiminta

Ylläpitoryhmän toimintaan kuuluu luonnollisesti tärkeänä osana rankan puurtamisen lisäksi erilaiset sosiaaliset aktiviteetit, kuten lanitapahtumat, saunaillat ja muut virkistystapahtumat.

Kiinnostuitko?

Rekrytoimme uusia jäseniä pääsääntöisesti syksyllä ylläpidon esittelytilaisuuden yhteydessä, mutta pidämme toki koko ajan silmät auki mukaan haluavien uusien ihmisten varalta. Mikäli kiinnostuksesi heräsi, voit tulla esittelemään itsesi repimällä jotain ylläpitäjän näköistä olentoa hihasta (pitkälti ATK-luokalle endeeminen laji).

Tervetuloa riveihimme!