OULUN KAUPUNGIN LUKIOIDEN VÄLINEN YHTEISTYÖ

OULUN KAUPUNGIN LUKIOIDEN VÄLINEN YHTEISTYÖ 

Lyseon lukion opiskelijoilla on mahdollista suorittaa kursseja myös muissa Oulun kaupungin lukioissa. Nämä kurssit hyväksytään osaksi oppimäärääsi. Toisessa lukiossa suoritettavista kursseista on sovittava etukäteen opinto-ohjaajan kanssa.

Huomioi seuraavat asiat:

  • Kastellin urheilulukion ja Madetojan musiikkilukion erityisohjelmaan sekä Oulun Lyseon lukion IB-ohjelmaan kuuluvat kurssit eivät pääsääntöisesti ole avoimia muiden lukioiden opiskelijoille.
  • Tuntikaavio (=lukujärjestyspohja) saattaa vaihdella eri lukioissa, tarkista tämä ennen kuin valitset toisen lukion kursseja.
  • Kurssin suorittaminen itsenäisesti eli tenttiminen kumppanuuslukioon ei yleensä ole mahdollista. 
  • Oulun aikuislukiossa ja eLukiossa lukuvuosi on jaettu kuuteen jaksoon.

Halutessasi voit siirtyä opiskelemaan toiseen lukioon kokonaisen jakson ajaksi. Tällöin valitset kaikki jakson aikana suoritettavat kurssit kumppanuuslukiosta. Sovi järjestelyistä etukäteen opinto-ohjaajasi kanssa. Opiskelupaikan vaihtaminen pidemmäksi kuin yhden jakson ajaksi edellyttää lupaa sekä kotilukion että kumppanuuslukion rehtorilta. Lukio-opintoihisi voi sisältyä enimmillään kolme kumppanuuslukioissa suoritettua vaihtojaksoa. 

Kumppanuuslukioiden kursseille ilmoittaudut Wilmassa. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään kolme työpäivää ennen jakson alkua. Tämän jälkeen voit päästä kurssille mukaan vain kurssin opettajan luvalla. Voit osallistua kurssille vain siinä tapauksessa, että sillä on tilaa. Oman koulun opiskelijat ovat aina etusijalla kursseille ilmoittautumisessa. 

Alla olevista linkeistä voit tutustua eLukion ja Aikuislukion opintoihin:

eLukio

Oulun Aikuislukio