Ylioppilastutkinnon aikataulu ja ohjeet

Hyvä syksyn 2019 ylioppilaskirjoituksiin osallistuva lyseolainen,

Syksyn koetilaisuuksia koskeva infotilaisuus pidetään Lyseon juhlasalissa maanantain 9.9.2019 klo 13.00–13.30.

Tutustu tarkoin Lyseon koeaikatauluihin ja -paikkoihin sekä toimintaohjeisiin ennen kokeisiin osallistumista. Tutustu erityisen huolellisesti sähköisten kokeiden ohjeistuksiin (linkit sivulla 2 Lyseon ohjeissa).

Sähköisen kokeen harjoittelutilaisuus sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin osallistuville (mukaan oma kone, latausjohto, langalliset kuulokkeet sekä tarvittaessa langallinen hiiri) järjestetään koepaikalla Luovin liikuntahallissa (Salmelantie 3, käynti Nahkatehtaankadun puolelta) > kartta. Harjoitukset ovat kahdessa osassa

  • perjantaina 13.9. klo 13.30–14.30 lyhyen kielen kokeen (ma 16.9.) tekeville  ja
  • tiistaina 17.9. klo 12–14.00 muihin kuin lyhyen kielen kokeeseen osallistuville.

Tarkista ennen harjoitusta, että koneeseesi voidaan kytkeä verkkojohto. Joihinkin koneisiin joutuu ostamaan verkkojohdon kytkemistä varten erillisen sovittimen (ethernet-adapteri), joka tulee koneen usb-porttiin. Katso lisäohjeita sopivan koneen valintaan ja kokeeseen valmistautumiseen. Koneen käynnistämiseen USB-tikulta on hyviä ohjeita myös sivustolla http://boottaus.fi/

Muista myös tarkistaa oma kokelasnumerosi ja ilmoittautumistietosi Wilmasta: > yläpalkin Lomakkeet-valikko > Ylioppilaskirjoitusten ilmoittautumistiedot.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Syksyn 2019 ylioppilaskokeisiin ilmoittautuville pakollinen infotilaisuus järjestettiin Lyseon juhlasalissa torstaina 16.5.2019 klo 13.00.

Syksyn 2019 koepäivät löytyvät ovat ylioppilastutkintolautakunnan sivuilla. Katso myös ohjeet ja määräykset. Ohjeet on esitetty tiivistettynä lautakunnan ohjeistuksessa syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuville.

Ilmoittautuminen syksyn 2019 kokeisiin alkaa torstaina 16.5. ja päättyy keskiviikkona 5.6.2019.

Kun olet täyttänyt ilmoittautumislomakkeen Wilmassa, tulosta lomake,  allekirjoita se ja toimita kansliaan 5.6.2019 klo 12.00 mennessä. Lomake tulostetaan Wilman "Tulosteet"-välilehdeltä, sieltä kohdasta "Ilmoittautumistiedot ylioppilaskirjoituksiin".

HUOM! Kevään 2019 ylioppilaskirjoituksiin osallistuneiden ilmoittautuminen syksyn 2019 ylioppilaskirjoituksiin ei toimi Wilmassa ennen kuin syksyn tulokset ovat tulleet!