Onko väärin, että oppilaskunnan hallitus tiedottaa vain Facebookin kautta?

Väärin on
47% (69 ääntä)
On väärin
53% (78 ääntä)
Ääniä yhteensä: 147

Kommentit

Ei täällä koulussa ole koskaan kulkenut tieto hirveen hyvin; jos asioista ilmotetaan yhdellä kuulutuksella tai oppilaskunnan kautta kaikille kavereille (15% opiskelijoista), ei voi ikinä olla perillä mitä täällä tapahtuu. Oli esim. tosi kiva kuulla laskettelupäivästä päivää ennen reissuun lähtöä, ja sama koski useita kavereitani. Olen kolmannen vuosikurssin opiskelija, ja meno on kyllä ollut samanlaista koko opiskeluni ajan......

KORJATKAA ASIA!

Ennen oli s.posti jota kaikki seuras, tai ois pitäny ainakin. Nyt ei oo mitään yhteistä kanavaa kaikille; aina ei oo ihmiset kuulemassa kuulutuksia, hallituksella ei oo omaa wilmatunnusta, jolla vois olla yhteyksissä kaikkiin opiskelijoihin ja julisteiden väsääminen kaikkia kissanristiäisiä varten on kovin kallista. Mutta siinäpä teille pähkäilemistä- juuri nyt todennäköisesti ihmiset parhaiten tavoittava media on kyllä fb. Mutta onneksi minun ei enää tarvitse kantaa huolta asiasta, minä olen jo lukioni suorittanut! Ja muuten, noin asenteellinen kysymyksenasettelu ja vastausvaihtoehtojen tarjonta eivät taida olla lyseolaisen arvolle sopivia.

Hyvä huomio.
Tuossa on ongelman ydin: yhteistä informaatiokanavia ei ole enää olemassa.
Ennen oli s-postit, mutta ne taidettiin poistaa harvan käytön ja rahansäästön takia. En itse ymmärrä, miksi kaikkien yhteinen tiedonlähde piti poistaa, mutta eipähän tarvitse selata Wilmaa ja lyseon sähköpostia erikseen.
Kaikki eivät myöskään ole aktiivisia tietokoneen käyttäjiä eli he katsovat Wilmaa ja muita tietolähteitä harvemmin.
Tiedon leviäminen kaikille "kavereiden kautta" on harvinaista.
Julisteita ei aina huomaa kiireessä ja niiden väsääminen on kallista.

Face onkin oiva keino saada kaikille tietoa asioista. Sen käytössä tulee kuitenkin ottaa muutama asia huomioon:
1. Kaikilla ei ole konetta
2. Kaikilla ei ole motivaatiota luoda tunnusta; syitä on monia (mm. ajankäytön ongelmat, "en halua laittaa MITÄÄN kuvia nettiin eikä Face voisi vähempäänkään kiinnostaa", ja kokemus, että on pärjännyt ilman somea tähän päivään asti ja tulee pärjäämään pidemmänkin aikaa)
3. Kaikki eivät käy niin usein siellä, joten tieto ei mene luullon mukaan aina perille. (On löydetty tärkeämpiä asioita elämässä kuin some)

Tilanne on kuitenkin siedettävä. Niin kauan kuin se sellaisena pysyy, en valita enempää. Optimistina on parempi elää kuin pessimistinä =)

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistetaan, että olet ihminen ja estetään roskapostirobotit. Kommentit julkaistaan, kun ylläpito on hyväksynyt ne.