OIlako vai eikö olla?

Olla
27% (33 ääntä)
Ei olla
12% (15 ääntä)
Murmeli
49% (61 ääntä)
Uskon sielunvaellukseen
12% (15 ääntä)
Ääniä yhteensä: 124

Kommentit

Syksyn ensimmäinen laatikosta löydetty kysymys. Ykkösille mainiten, että Ahtisaaren aulan nurkasta on löydettävissä laatikko, johonka voi ehdottaa omia kysymyksiään. Parhaimmat julkaistaan Lyseon etusivulla. Myös kommentointi on aina toivottua viikon kysymyksissä.

Muistaakseni kysymyksistä on taidettu valittaa joskus aikaisemminkin. Aulan kysymyslaatikko toki mahdollistaa sen, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa viikon kysymyksiin. On myös huomattu, vastausten määräkin on tippunut kommentoinnin ohella. Esimerkiksi verrattuna tilanteeseen pari vuotta sitten, vastauksia oli lähes jokaisella kysymyksellä yli 200, osalla jopa ylittyy 300 vastauksen raja. Sivuston päivityksen (syksy 2012) jälkeen yhteenkään kysymykseen ei ole vastauksia yli 200. Millaisia kysymysten pitäisi siis olla? 

Eivät ne kommentit tai vastaukset vaan ne kysymykset. Viikon kysymykset ovat itseisarvo. Jos kahdestasadasta vastaajasta yksi valittaa, voidaan olettaa että muut 199 ovat tyytyväisiä kysymykseen ja heidän elämänlaatunsa parani huomattavasti kysymyksen johdosta. Ehdotan, ettei arvon ylläpito lähde laskemaan kysymysten korkeaa laatua ennen kuin vähintään puolet vastaajista esittää verbaalisen valituksen kysymyksestä/kysymyksistä.

Viikon kysymykset ovat kansallisaarre, vaikka laatu heittelisikin satunnaisesti. Ehdotan Oulun Lyseon lukion viikon kysymyksille UNESCOn maailmanperintökohteen asemaa.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistetaan, että olet ihminen ja estetään roskapostirobotit. Kommentit julkaistaan, kun ylläpito on hyväksynyt ne.