Geotieteiden Olympialaiset 3.5

Geotieteiden olympialaisten valintakoe on perjantaina 3. toukokuuta 2019 klo 13.15 alkaen luokassa L27. Kokeessa on monivalintatehtäviä ja nettiä saa käyttää apuna. Parhaat pääsevät matkalle Etelä-Koreaan ja saavat yliopisto-opiskelupaikan.

Geotieteiden olympialaiset ovat Etelä-Korean Daegussa 26. elokuuta - 3. syyskuuta 2019. Sinne haetaan osallistujia valintakokeella, joka on perjantaina 3. toukokuuta 2019. Oulun Lyseon lukiossa valintakoe pidetään klo 13.15 alkaen maantieteen luokassa L27. Tervetuloa!

Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä koe myös vapaa-ajallaan, sillä valintakoe on sähköinen, eikä sitä tarvitse suorittaa koulupäivän aikana. Sähköinen koe aukeaa aamulla klo 8:00 ja sulkeutuu illalla klo 23:00. Opiskelijalla on kaksi (2) tuntia aikaa suorittaa koe sen aloittamisesta. Koetta ei voi keskeyttää ja jatkaa myöhemmin uudelleen. Kokeen tekemiseen tarvitaan tietokone, jossa on internet-yhteys.

Kokeen tehtävät ovat monivalintakysymyksiä geotieteiden aihepiireistä. Valintakokeen kahden osion kysymykset ovat suomeksi/ruotsiksi. Yhden osion tehtävät ovat englanniksi. Tehtävät eivät perustu etukäteen jaettavaan aineistoon. Opiskelijalla on mahdollisuus käyttää internettiä kokeen aikana vapaasti. Hyödyllisiä sivustoja löytyy täältä. Valintakoe on optimoitu toimimaan tietokoneen verkkoselaimella, mutta toimii myös mobiililaitteilla.

Kokeessa 16 parhaiten menestynyttä lukiolaista kutsutaan valmennusleirille, joka järjestetään Lammin biologisella asemalla 3.-6.6.2019. Leirillä valitaan nelihenkinen edustusjoukkue. Joukkueeseen valituille tarjotaan myös opiskelupaikkaa sekä Helsingin yliopiston geotieteiden kandiohjelmaan että Åbo Akademin geologian aineeseen. Valmennusleirille ja itse olympialaisiin voivat osallistua ne opiskelijat, jotka ovat 18-vuotiaita tai alle 1.7.2019. Lisätietoja valintakokeesta löytyy osoitteesta: https://blogs.helsinki.fi/geo-olympialaiset/. Video Etelä-Koreasta.