Hae Erasmus+ KA2 -matkalle Portugaliin!

Oletko kiinnostunut kulttuurien välisestä yhteistyöstä, tulevaisuuden koulusta ja elinympäristöstä? Oletko valmis tekemään tiimityötä belgialaisten, bulgarialaisten, portugalilaisten ja saksalaisten opiskelijoiden kanssa? Lyseolla jatkuu Erasmus+ KA2 Life in a smart environment 2030 – changes and challenges (LiSE) –hanke.

LiSE-hankkeen tavoitteena on tutustua omaan lähiympäristöön ja vertailla sitä neljän muun eurooppalaisen koulun lähiympäristöihin ja pohtia, millaista elämä olisi näissä kohteissa vuonna 2030. LiSE-kurssin opiskelijoilla on mahdollisuus päästä yhdelle matkalle ja toimia Oulussa, kun vieraat ovat täällä. Nyt haetaan opiskelijoita:

  • matkalle Louleen Portugaliin 7.–14.10.2017 (3 – 4 opiskelijaa ja varahenkilöt – lennot tilataan nopeasti, joten hae Portugalin matkalle vain, jos varmasti pääset matkalle.)
  • isäntänniksi Ouluun 24.2.–3.3.2018 (hommaa järjestelyissä, ohjelmassa ja majoituksessa)
  • matkalle Müncheniin Saksaan 14.–20.10.2018 (3 – 4 opiskelijaa valitaan keväällä 2018, kun Oulun vierailu on ohi ja sen kokemuksista on tarkempaa tietoa).

Koska tarjoamme vieraille majoituksen opiskelijoiden kotona, saat LiSE-kurssilaisena hienon mahdollisuuden majoittaa yhden opiskelijan helmikuun lopussa 24.2.–3.3.2018 (viikolla 9 juuri ennen talvilomaa). Majoittajiksi tarvitaan myös poikia, sillä esim. saksalaisessa koulussa 70 % opiskelijoista on poikia. Laita päivät muistiin ja keskustele asiasta kotonakin.

Koska opiskelijoita pääsee vain 3–4 yhdelle matkalle, niin kurssille otetaan rajoitettu määrä opiskelijoita. Valinnan tekevät opettajat Eva-Jo Jylhä, Päivi Pirilä, Maria Alexaki, Kanni Kelder, Satu Korpi, Harri Kinnunen ja Sirpa Anttila-Muilu. Jos haluat osallistua LiSE-hankkeeseen, laadi itsestäsi vapaamuotoinen kirje, maks. 300 sanaa. Kerro kirjeessä, miksi juuri sinä olisit sopiva opiskelija osallistumaan LiSE-hankkeeseen ja edustamaan Lyseota niin täällä Oulussa kuin yhdessä matkakohteistakin. Pystytkö majoittamaan LiSE-opiskelijan kotiisi viikoksi ensi keväänä? Lähetä kirje sähköpostilla: sirpa.anttila-muilu(at)eduouka.fi mahdollisimman nopeasti - viimeistään keskiviikkona 16.8.2017 klo 11.00.  Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Matkalle valittu opiskelija maksaa matkastaan 125 euroa.

Huom. kurssille voi osallistua myös niin, että toimii majoittajana ja/tai isäntänä täällä Oulussa, vaikka ei pääsisikään matkalle. Silloin saa kurssimerkinnän ja kartuttaa upeita kokemuksia yhdessä kansainvälisten vieraiden kanssa. Kurssiin liittyviä tapaamisia on syksyllä myöhemmin ilmoitettavina aikoina. Jos et pääse matkalle, mutta haluat osallistua muutoin LiSE-kurssille, mainitse se selvästi hakemuksessasi. Kiitos.

Tässä on lisätietoa LiSE-hankkeesta https://lyseo.edu.ouka.fi/cms7/erasmus-17