Lyseolla vaate- ja tavarakeräyksen tuotto toimitettu

Arvoisat lyseolaiset,

Lyseon opiskelijoiden ja opettajien turvapaikanhakijoille lahjoittamat vaatteet ja tavarat on toimitettu 17.9. eteenpäin seurakunnan ja Suomen Punaisen Ristin kautta apua tarvitseville. Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!

++++

Hyvät Lyseon opiskelijat!

Eurooppa on vakavan pakolaiskriisin keskellä ja se näkyy myös täällä Oulussa asti. Lähes joka päivä kaupunkiimme tulee uusia turvapaikanhakijoita, jotka ovat joutuneet jättämään elämänsä, kotinsa ja mahdollisesti perheensä jälkeen. Vastaanottokeskukset ponnistelevat tarjotakseen jokaiselle hyvät oltavat.

Me voimme auttaa! Koulullamme järjestetään vaate- ja tavarakeräys Oulun turvapaikanhakijoille tällä viikolla. Vastaanottokeskukset tarvitsevat erityisesti:
- miesten vaatteita (varsinkin sukkia, alusvaatteita ja kenkiä)
- leluja lapsille (myös ulkoleluja ja lastenrattaita)
- hygieniatuotteita (pyyhkeitä, saippua, hammastahnaa, terveyssiteitä...)

Kaikki muukin otetaan mielellään vastaan! Säät ovat kylmentymässä, joten villasukat, takit ja muut lämpimät vaatteet tarpeellisia!

Muista lajitella tavarat pusseihin/laatikoihin ja MERKITSE MITÄ SE SISÄLTÄÄ (helpottaa tavaroiden jakelua). Merkitse myös vaatteiden koot! Lyseolla tavarat voi tuoda opettajainhuoneen eteiseen.

Lahjoituksia voi viedä myös itse keräyspisteisiin, joista ne viedään tarvitseville. Pisteet ovat Kuivasjärven seurakuntakoti (Karppalantie 6, ma ja ke klo 18-21), Sanginsuun seurakuntakoti (Sanginsuuntie 59, ti ja to klo 18-21) ja Toppila-Center (Paakakatu 2, ma-pe klo 10-17, la klo 10-14).

Auttaa voi myös muutenkin kuin lahjoittamalla tavaraa ja vaatetta. Jos olet kiinnostunut auttamaan, liity Oulun vastaanottokeskusten tukiryhmän facebook-ryhmään. Siellä infotaan mitä tarvitaan missäkin ja toimii kanavana vapaaehtoisten ja vastaanottokeskusten välillä. Ehkäpä juuri sinä voit olla osallisena ystävätoiminnassa, lajittelussa, tulkkaamisessa tai kuljettamisessa.

Meillä on valtavasti kykyjä ja resursseja auttaa, joten tehkäämme oma osamme selvittääksemme tämän kriisin!

Kiitos!

- Taru Lietsalmi, 2. vuoden opiskelija