Lyseon vanha päärakennus remonttiin kesällä 2021

Oulun kaupunginvaltuuston on kokouksessaan 9.12.2019 myöntänyt suunnittelumäärärahan Oulun Lyseon lukion vanhan päärakennuksen ja piharakennuksen peruskorjaukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että lyseolaiset siirtyvät kesällä 2021 väistötiloihin Teuvo Pakkalan kadulla oleviin, nykyisin Oulun ammattikorkeakoulun käytössä oleviin tiloihin Raksilaan.

Lyseon remontin arvioitu kesto on 1,5 vuotta, mutta paluu remontoituun Kajaaninkatu 3:een ajoittuu todennäköisimmin kesälle 2023. Näin siksi että muutto kesken lukuvuoden häiritsisi opetuksen järjestämistä aika tavalla. 

Remontissa Lyseon vanhoissa tiloissa uusitaan tai entisöidään koko talotekniikka (lämmitys, ilmanvaihto, sähköverkko), kaikki eristeet ja puupinnat, ulkovuoraus ja -katto sekä ikkunat. Luokkatiloihin tai tiloihin muutoinkaan ei tehdä merkittäviä muutoksia lukuun ottamatta keittiön ja ruokalan siirtämistä nykyiseen, pääosin voimistelusalina toimineeseen piharakennukseen. Päärakennuksesta poistuvien keittiö- ja ruokatilojen paikalle tulee kaksi luokkahuonetta, fysiikan varasto sekä opiskelijoiden sosiaalitiloja. Nykyisin opetuskäytössä oleva kellarikerros jää kokonaan muuhun käyttöön. Lisäksi päärakennukseen rakennetaan hissi, minkä ansiosta Lyseosta tulee myös liikuntarajoitteisille sopiva, esteetön koulu. 

Lyseon lukion IB-linjan opiskelijat jatkavat päärakennuksen remontin ajan opiskelua nykyisissä tiloissaan Kasarmintie 4:ssä. Matkaa IB-tiloista Raksilaan on pyöräteitä pitkin 1,6 kilometriä, joten liikkuminen rakennusten välillä kesken päivin on mahdollista myös remontin ajan. 

Kuvia Raksilan lukiotiloista ja tarkemmat sijaintikartat