Rooma-ekskursio

Rooma-ekskursio 2013-2014

Rooma-ekskursio (lat. excursio, huvi- tai partioretki; hyökkäys) on lukuvuonna 2013-2014 järjestettävä opintoretki Roomaan. Projektissa on opiskelijoita Oulun Lyseon lukion latinan, uskonnon ja maantieteen ryhmistä.

Kurssin tavoitteena on huhtikuussa 2014 järjestettävä viikon mittainen opintomatka Roomaan, jossa tutustutaan historiallisiin kohteisiin kuten Vatikaaniin ja Colosseumille. Ennen matkaa opiskelijat kirjoittavat tutkielman vapaavalintaisesta Rooman ja/tai Italian luontoon tai kulttuuriin liittyvästä aiheesta. Nämä tutkielmat kootaan sähköiseksi tiedostoksi SkyDriveen yhteiseksi matkaoppaaksi.

Matkan aikana opiskelijat pitävät matkapäiväkirjaa ja valmistautuvat esittelemään jonkin kohteen muulle ryhmälle - siis toimivat matkaoppaana vuorotellen.

Opiskelijat ovat järjestäneet kahvituksia yms. rahankeruutoimintaa keventääkseen matkan rahoituspaineita.

Matkapäiväkirja

 

Rooma-ekskursio 2012-2013

Rooma-ekskursio (lat. excursio, huvi- tai partioretki; hyökkäys) on ensimmäistä kertaa lukuvuonna 2012-2013 järjestettävä opintoretki Roomaan. Projektissa on opiskelijoita Oulun lyseon lukion latinan ja uskonnon ryhmistä.

Kurssin tavoitteena on huhtikuussa 2013 järjestettävä viikon mittainen opintomatka Roomaan, jossa tutustutaan historiallisiin kohteisiin kuten Vatikaaniin ja Torre Argentinan kissahoitolaan. Ennen matkaa opiskelijat kirjoittavat tutkielman vapaavalintaisesta Rooman ja/tai Italian kulttuuriin liittyvästä aiheesta.

Matkan aikana opiskelijat pitävät matkapäiväkirjaa ja valmistelevat esittelemään jonkin historiallisen kohteen muulle ryhmälle. Ryhmän tuotokset julkaistaan tällä sivulla.

Opiskelijat ovat järjestäneet kahvituksia yms. rahankeruutoimintaa keventääkseen matkan rahoituspaineita.

Matkapäiväkirja