Lisää uusi kommentti

Cern 2013 - Perjantai 19.4

Aamu alkoi ulkoa kuuluvien sadepisaroiden ropinaan. Tämä hiukkasen lannisti mieltämme. Hiukkasen asiaa mietittyämme saimme kuitenkin tarmoa päivän aloittamiseen. Aamupalan jälkeen lähdimmekin siis sateeseen suuntamaan kohti raitiovaunupysäkkiä. Raitiovaunu kiihdytti vain hiukkasen ja pian olimmekin jo Cernissä. Luennoilla meille kerrottiin hiukkasen GRID-tietoverkosta ja sen toiminnasta, hiukkastörmäytyksien tiedonkeruusta ja LHC:n jälkeen seuraavaksi projektiksi suunnitellusta CLIC-lineaarikiihdyttimestä. Näimme hiukkasen Cernin tiedonkäsittely- ja tiedonvarastointikeskusta sekä näyttelyä CLIC-kiihdyttimen suunnittelussa ja kehittelyssä käytetyistä osista. Nautimme myös viimeisen kerran (tällä erää) Cernin ruokalan hiukkasen hyvästä ja hiukkasen monipuolisesta tarjoilusta. Cern-tutustumisen päätimme palautekeskusteluun, jossa myös kerrottiin eri mahdollisuuksista päästä työskentelemään Cerniin. Lähdimme Cernistä hiukkasen myöhemmin viimeisten puodista ostettujen matkamuistojen kanssa.
    Lähdettyämme Cernistä osa porukasta suuntasi hotellille ja osa lähti sateeseen suunnistamaan tiedemuseota kohti. Museossa näimme monenlaisia fysiikan mittauksessa ja tutkimisessa käytettyjä hiukkasen hienoja aparaatteja. Nähtyämme hiukkasen lähdimme suunnistamaan kohti hotellia vesisateeseen. Hiukkasen matkalla kastuttuamme jäimme jo odottamaan illan ryhmätyöhetkeä ja tämän hiukkasen hassun blogimerkinnän tekemistä!

Tv:Laanilan pojat (Hiukkasen hassusti sanottuna siis Aleksi Harmoinen, Kari Pirinen, Tommi Salo, Juho Starck, Miikka Sipilä)

Ps. Hiukkasista on kuultu hiukkasen, viikon pituisen, hiukkasen lomaa muistuttavan, opintomatkamme aikana. Hiukkasista on siis hiukkasen tullut hiukkasen fyysikkojen huumoria muistuttavaa hiukkasen hassua huumoria! :D (Hiukkanen x20)

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistetaan, että olet ihminen ja estetään roskapostirobotit. Kommentit julkaistaan, kun ylläpito on hyväksynyt ne.