Keskiviikko 14.1.2015

Keskiviikko 14.1.2015 Seuraava päivä
 
Lähdimme aamulla junalla Gentiin, jossa ensimmäisenä oli vuorossa 'graffitikävely'. Sää oli sateinen, mutta sateenvarjojen ja lämpimien vaatteiden voimin kävelimme ryhmissä kierroksen katsellen Gentin hienoimpia graffiteja. Kierros päättyi graffitikujalle, jossa kuka tahansa voi maalata oman graffitinsa. Teimme omamme edellisenä päivänä suunnitelluista graffitimuoteista.
 
Graffitien jälkeen meillä oli hieman vapaa-aikaa, jonka useimmat käyttivät syömiseen ja tuliaisten hankkimiseen. Sääkin muuttui paremmaksi: sade loppui ja aurinkokin tuli esiin pilvien takaa.
 
Jakauduimme kahteen ryhmään, joista toinen lähti käymään ensin museossa ja toinen Belfortin kellotornissa. Suomalaisten ryhmälle vuorossa oli ensin museo, jossa esiteltiin belgialaista arkipäivää historiassa. Kiersimme huoneissa, joissa oli näytillä niin syntymään ja kuolemaan kuin tavalliseen elämäänkin liittyviä esineitä.
 
Museosta jatkoimme Belfortiin, jossa saimme kiivetä monta kerrosta kapeita portaita. Meille esiteltiin kellon toimintaa ja rakennuksen historiallista taustaa. Kellotorni oli ollut esillä mm. Gentin maailmannäyttelyssä ja sitä oli remontoitu moneen otteeseen. 
 
Tämän jälkeen vuorossa oli parisen tuntia vapaa-aikaa, jolloin porukka hajautui kahviloihin, kauppoihin ja nähtävyyksille. Mm. Gentin katedraali ja valaistut kadut olivat kaunista nähtävää. Mukaan tarttui myös Gentin erikoisuutta, erittäin vahvaa sinappia.
 
Vapaa-ajan päätyttyä lähdimme koko Comenius-porukalla meille varattuun ruokapaikkaan, ravintola Gökiin, jossa tarjolla oli turkkilaista pizzaa. Olimme valinneet pizzat etukäteen, mutta niiden jakaminen oli silti melko monimutkaista, sillä syöjiä oli varmaankin lähemmäs viittäkymmentä. 
 
Syötyämme itsemme täyteen kiirehdimme juna-asemalle. Ehdimme suunniteltuun junaan juuri ja juuri, ja jatkoimme sillä Sint-Niklaasiin, josta jokainen lähti isäntäperheensä luo nukkumaan.
 
 
 
 
Tuija Raappana