Cern 2013 - Maanantai 15.4

 

Ensimmäinen päivä Genevessä oli upea ja aurinkoinen. Olin odottanut sään olevan kuin Suomessa Toukokuun alussa mutta koimme iloisen yllätyksen: toppatakit piti jättää pois sulamisvaaran pelossa ja vaihtaa T-paitoihin ja shortseihin! Ällistyneinä tästä ilmastonmuutoksen nopeasta etenemisestä lähdimme tutkimaan  kaupunkia.

Ensin piti saada murua rinnan alle. Ruokailut täällä on sunniteltu hoidettaviksi oma-aloitteisesti. Emme voi rynnätä koko ryhmällä yhteen ravintolaan, millainen kaaos siitä syntyisikään! Sen sijaan meitä ohjeistettiin käyskentelemään kaupungilla ja pistäytymään idyllisissä pienissä ravintoloissa. (Sivukujan italialaisravintola pasta-annoksineen hotellin lähellä oli unohtumaton  kokemus ja mitä parhain ensikosketus kaupunkiin!)

Kun olimme kokoontuneet hostellilla yhdessä lähdimme vanhaan Geneveen. Siellä kiertelimme rönsyileviä sivukujia jäätelöbaareineen ja upeine kirkkoineen. Näimme myös erikoisia asioita: yli kaksi vuotta päivittäin YK:n ihmisoikeustoimiston edessä Iranin teloitusten lopettamiseksi pidetyn mielenosoituksen sekä Vesisuihkun.

Illalla menimme väsyneinä mutta iloisina nukkumaan kuunnellen hostellin käytävillä raikunutta spontaania vihellyskonserttia, Geneve on todella yllätysten kaupunki!

Markus Hyytinen, kahteen kertaan sensuroitu cern-projektin ylläpitovastaava

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.