Hakeminen opiskelijaksi IB-ohjelmaan

SIVUT PÄIVITETTY 8.1.2019

Oulun Lyseon lukion IB-ohjelmaan otetaan 2019 keväällä  50 uutta opiskelijaa. Hakeminen tehdään opintopolun kautta kuten muihinkin lukio-opintoihin. Lisäksi suoritetaan seuraavat toimenpiteet:

  • Mikäli hakija on opiskellut International Baccalaureate (IB) Middle Years -ohjelmassa, tulee hänen toimittaa personal project -työn predicted grade -tiedot lomakkeella Heli-Maarit Miihkiselle (Oulun Lyseon lukio, Kajaaninkatu 3, 90100 Oulu) 12.4. mennessä. 
  • Jokaisen IB-ohjelmaan hakevan tulee ilman eri kutsua saapua valintakoetilaisuuteen, joka pidetään Lyseon lukiolla (Kajaaninkatu 3) keskiviikkona 17.4.2019 klo 12.00 alkaen. Hakijoita pyydetään saapumaan paikalle viimeistään klo 11.45. Hakijalla on oltava mukanaan henkilöllisyystodistus, kirjoitusvälineet ja halutessaan perussanakirja. Valintakokeen arvioitu kesto on noin kaksi tuntia ja hakija voi vastata kysymyksiin suomeksi tai englanniksi. Sanakirjaa voi käyttää koko kokeen ajan. Sanakirjassa ei saa olla omia merkintöjä, eikä sanakirja saa olla ns. selittävä sanakirja. 

Hakijan valintapistemäärä (maksimi 20 valintapistettä) saadaan summana seuraavista:

  • Perusasteen päättötodistuksen keskiarvo (OPM 1202/1998) (maksimi 10 valintapistettä)
  • Valintakokeet yhteensä (maksimi 9 valintapistettä)
  • IB Middle Years Programme Personal Project –työ (enintään 1 piste).

Valintakoe (ennakkotiedot):

Kokeessa on seuraavat osiot:

  • Matematiikan koe (ilman laskinta)
  • Luku- ja kirjoitustaidon koe, yksi aineisto.  

Matematiikan kokeessa kysymykset ovat sekä suomeksi että englanniksi. Luku- ja kirjoitustaidon kokeessa aineisto ja koekysymykset ovat englanniksi. Hakija voi vastata kysymyksiin joko englanniksi tai suomeksi, sen mukaan kumpi on hakijan vahvempi kieli. Kokeessa saa olla mukana sanakirja. Sanakirjassa ei saa olla omia merkintöjä, eikä se saa olla ns. selittävä sanakirja. 

Matematiikan koe pohjautuu peruskoulun matematiikan sisältöihin. Sisällöt voi tarkistaa opetussuunnitelman perusteista. Luku- ja kirjoitustaidon kokeen aineistot liittyvät ajankohtaisiin tapahtumiin, asioihin tai ilmiöihin. 

Vanhoja kokeita ei ole saatavilla ja luku- ja kirjoitustaidon kokeen aineisto jaetaan vasta valintakoetilanteessa. 

VALINTAKOKEESEEN OSALLISTUVIEN HENKILÖLLISYYS TARKISTETAAN ENNEN VALINTAKOKEEN ALKUA!

Lisätietoja antaa Oulun Lyseon lukion IB-koordinaattori Heli-Maarit Miihkinen. 

IB-koordinaattori
Kajaaninkatu 3
FIN-90100 OULU

Puh: +358 447039455

Email: heli-maarit.miihkinen@ouka.fi