Millainen opinahjo Lyseo on

Lyseo on varsin perinteinen opinahjo, sillä opetusta koululla on annettu yli 145 vuotta! Itse rakennuskin on kunnioitusta herättävän vanha, sillä talo on valmistunut vuonna 1831. Historia ja perinteet ovat siis osa kouluamme, ja lukuisat maamme yhteiskunnalliset ja kulttuuriset vaikuttajat – muutamaa presidenttiä myöten – ovat koulumme portaita ja pulpeteita kuluttaneet. Ennen kuin Oulun yliopisto perustettiin, Lyseo olikin tärkein pohjoisen Suomen opinahjo, ”pohjoisen valo”, kuten vanhemmat lyseolaiset sitä nimittivät. Edelleenkin lyskaan tulee opiskelijoita kaikkialta Pohjois-Suomesta ja lähikunnista.

Lyseo sijaitsee keskellä Oulua, Pokkitörmällä. Sen välittömässä läheisyydessä ovat kaupungin kaikki palvelut: uimahalli, kirjasto, teatteri – ja tietysti lukuisat kahvilat ja kaupat. Katso sijainti kartalta.

2010-luvun Lyseo on vireä, moniulotteinen ja suuri lukio. Opiskelijoita meillä on noin 750 ja opettajiakin yli 60. Suuruus selittyy osin sillä, että osa Oulun Lyseon opiskelijoista opiskelee muualla kuin Pokkitörmällä: IB-linjan opiskelijat opiskelevat Kasarmintiellä, osa kansallisen ohjelma opiskelijoista käy lukiota August Sahlsten -yksikössä Tyrnävällä. 

Lyseo tunnetaan kouluna, joka antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin ja muuhunkin elämään. Eväitä annamme myös kansainvälisyyteen ja suvaitsevaisuuteen, sillä kouluamme voi aidosti luonnehtia kansainväliseksi; värikkäässä joukossamme on opettajia ja opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Teemme yhteistyötä yliopiston kanssa, osallistumme kansallisiin ja kansainvälisiin projekteihin; lyseolaiset ovat myös osallistuneet menestyksekkäästi erilaisiin kilpailuihin, muun muassa biologian olympialaisiin, kirjoituskilpailuihin ja niin edelleen.