ATK-järjestelmä

Näille sivuille on koottu tietoa lyseolaisille suunnatuista ATK-palveluista. Tutustumalla tähän kattavaan tietopakettiin saat selville, millaisia järjestelmiä tarvitset päivittäisessä koulutyössäsi, mitkä käyttäjätunnukset käyvät mihinkin ja millaisia muita ATK-järjestelmän palveluja lyseolaiselle tarjotaan.

Palvelut

Jokaiselle lyseolaiselle tarpeellisia palveluita, joihin on syytä tutustua:

  • Lyseon tietokoneverkko
  • Sähköposti
  • Sähköinen kursseille ilmoittautuminen (Wilma)
  • Sähköiset oppimisympäristöt

Lisäksi lyseolaisille tarjotaan muun muassa:

  • Tallennustilaa omia tiedostoja varten
  • Mahdollisuus tehdä omat kotisivut
  • SSH-tunnus Lyseon palvelimelle
  • Pikaviestinmahdollisuudet (Matrix)
  • Langaton verkkoyhteys koulun alueella

 

Käyttäjätunnukset

Jokaisella lyseolaisella on Eduouka tunnus ja Wilma-tunnus. Halutessaan myös Lyseo-tunnus.

1) Lyseo-tunnus

Tällä käyttäjätunnuksella kirjaudutaan ATK-luokan tietokoneille, Matrixiin ja muihin ylläpidon palveluihin. Tunnusta ei luoda automaattisesti, vaan sen voi hankkia ylläpidolta ATK-luokasta tai sähköisellä lomakkeella.

2) Eduouka-toimialueen tunnus

Eduouka-tunnus on muotoa etunsuku, yhdistelmä etu- ja sukunimeä. Eduouka-tunnusta tarvitaan lähinnä Eduouka-verkon tietokoneille kirjauduttaessa sekä koulutöiden tekemiseen Microsoftin Office-ympäristössä (OneDrive). Eduouka-tunnus tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää sähköpostia osoitteessa outlook.com

3) Wilma-tunnus 

Wilma-tunnus mahdollistaa sähköisen kursseille ilmoittautumisen ja viestinnän. Wilma-tunnukset jaetaan uusille opiskelijoille viimeistään opiskelutaitojen kurssilla koulun alettua. Wilmaan pääsee myös Lyseon etusivulla olevasta linkistä.

 

Ylläpito

Oulun Lyseon lukion ATK-järjestelmää ylläpitää opiskelijoista koottu ylläpitoryhmä, joka toimii mikrotukihenkilön ja verkonvalvojan alaisuudessa. Ylläpitäjiä tavoittaa yleensä ATK-luokan etuosassa olevasta hämärästä nurkasta, ja he auttavat mielellään kaikenlaisissa ongelmatilanteissa, ja heiltä voi kysyä neuvoa mieltä askarruttavissa asioissa. Ylläpidolta voi esimerkiksi tiedustella salasanaa, jos sellainen on unohtunut.

Ylläpitoon voi olla yhteydessä myös sähköpostitse osoitteessa sysadmin@lyseo.edu.ouka.fi