Perjantai 11.4.2014

Perjantai 11.04.2014 Seuraava päivä

"Ihanaa!"
-Lotta Pasma 11.4.2014 banana splitzistään.
Kolmantena päivänä matkakohteenamme oli antiikki; 
Forum Romanum, Colosseum, Palatinus kukkula.

Bussilla numero 810 kiirehdimme jonottamaan lippuja Flaviuksen amfiteatterille eli Colosseumille ja Forumille, aamulla anivarhain klo 9. Nautimme auringon paahtamasta Colosseumista tunnin verran. Pujoteltuamme turistien seassa teatterin ylätasanteelle ihastelemaan tuota arkkitehtuurin taidon näytettä, jyrkkine portaineen ja komeine pylväineen, piipahdimme myös matkamuistomyymälöissä, latinisteille vinkkinä; Colosseumilta voi löytää vaikka mitä mielenkiintoista, joka tilanteeseen. 
Colosseumilta ulos päästyämme, suuntasimme Forum Romanumille ja samalla saimme kuulla esitelmät Konstantinuksen riemukaaresta ja Via Sacrasta, jonka päässä meitä odotti Tituksen riemukaari ja sen esitelmä. Armottomassa auringon paisteessa taivalsimme Forumin halki ja näimme mm. Romuluksen, Vestan ja Saturnuksen temppelit sekä Julian basilikan. Päivän viimeinen riemukaari, Septimus Severuksen triumfikaari, löytyi Forumin toisesta päästä. 
Pienen tauon jälkeen jatkoimme matkaa ja kipusimme Palatinus kukkulalle ihmettelemään sen mikroilmastoa (eli palmuja). Huipulla kuulimme esitelmän myös Circus Maximuksesta, kuuluisasta kilpa-ajoradasta. 
Antiikin täytteisen aamun jälkeen poikkesimme mukavaan pikku trattoriaan Colosseumin kupeessa, jonka jälkeen jatkoimme matkaa San Clementen ainutlaatuiseen kerrostumakirkkoon, jonka vaatimattomampi kauneus vetosi syvästi meihin kaikkiin.
Matkamme jatkui bussilla nro 810 Piazza Venezialle ja sieltä edelleen kissapuistonakin tunnettuun Area Sacrasta Argentiinaan. Pienen levähdystauon jälkeen menimme apostolin kyytiä roomalaisten olohuoneeseen; Piazza Navonalle. Navona on kauniiden suihkulähteiden ja egyptiläisen obeliskin koristama vilkas aukio, jonka kahvipöydistä näimme monenmoisia taitelijoita, tanssijoita, muusikoita ja erityismaininnan ansaitsevan taikurikoomikon, joka viihdytti meitä ja muita Piazzan kulkijoita esityksellään.
Päivän jo hämärtyessä suuntasimme upeiden muotiliikkeiden täyttämää Via Condottia pitkin Espanjalaisille portaille ja "Ruman soutuveneen" suihkulähteelle (ei se niin ruma ollut!). Poistuimme taskuvarkaistaan tunnetuilta portailta yhtä rikkaana kuin tullessamme, ja suuntasimme Spagnan metroasemalta kotiasemaa, San Giovannia, kohti. Vietimme jokailtaisen briefingin hotellin kattoterassilla, Rooman tähtien (katuvalojen) loisteessa.
- Charlotta P. Ja Jimmy V.


 


 

 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.