Tiistai 19.4.2016

Heräsimme tänä kauniina tiistaiaamuna auringon lämpimiin säteisiin. Tarkemmin ajatellen herätyskellon tiukkaan pirinään, mutta ei siitä sen enempää.

Meidän hotelli, Santa Croce di Gerusalemme, on yksi seitsemästä pyhiinvaelluskohteista, joten tänään tutustuimme siihen vähä tarkemmin. Sittemmin lähdimme käymään Vatikaani museossa ja Vatikaanissa Pietarin kirkossa. Kaikki rakennukset yllättivät koollaan ja koristeellisuudellaan. Taispa siinä sivussa eksyä pari oppilastakin ja reippaina poikina olivat päätyneet ranskalaisen turistiryhmän mukana paavien haudoille.

Pietarin kirkolla matkustimme hissillä korkeuksiin, mutta sitäkin korkeammalle pääsi jalan erittäin kapeaa ja kolkkoa portaikkoa pitkin. Taivalsimme 320 porrasta ylöspäin ja päädyimme Kupolin lyhdyn reunalle ihmettelemään Roomaa sekä Vatikaania ja kauhistelemaan korkeutta. Tälläkin matkalla eksytimme yhden joukostamme. Tämän opiskelijan yksinäisistä kierroksista emme tarkemmin tiedä.

Välissä kävimme täyttämässä mahojamme ja tyhjentämässä kukkaroitamme paikallisessa trattoriossa. Pakolliseen menuun kuului muun muassa 15 prosentin palvelu. Olipa kerrassaan maittava palvelu. Vaihtoehtoisen pakolliset vihanneksetkin maistuivat.

No, eipä sen enempään pahoiteta mieliämme, sillä ruokailua seurasi tunnelmallinen kävely Tiber-joen varrella. Näimme Castel Sant’ Angelon eli Pyhän enkelin linnan, joka on ollut monenmoisessa käytössä Paavin residenssistä kidutustilaan. Vieressä joen ylitti Enkelten silta. Joka paikassa on kauniita puita ja hurjaa liikennettä.

Kerrottakoon, että kaikki eksyneet lampaat löytyivät ja ovat tätä nykyä hyvässä kunnossa hotellillamme.

Arrivederci! Olga, Julia, Veera ja Annika

Kaikenlaisia kuvia:

"Tulimme, näimme, Jumala voitti."

"Herra, pesetkö jalkani?"