Tiistai 28.4.2015

Heräsimme aikasin aamulla ja menimme kouluun oppimaan hyödyllisiä sanoja ja lauseita saksanmatkaajille -menestys oli vaihtelevaa, mutta tunti oli oikein hauska.
Pienen tauon jälkeen aloimme todella työn touhuun ja teimme esitelmiä katutaiteesta, juhlista, muuttoliikkeestä ja erilaisista tavoista mennä kouluun. Iltapäivä vierähti nopeasti mummojen muuttoliikkeitä ja eri kaupunkien graffiteja vertaillessa.
Saksalaiset olivat järjestäneet vieraiden kunniaksi kahvioon perinteistä baijerilaista ruokaa: pretzeleitä, makkaraa ja kinkkua. Baijerilaiset ovat ylpeitä perinneruuistaan, eivätkä syyttä: pöydän antimet olivat herkullisia!
Päivä jatkui kiertoajelulla Münchenissä. Istuimme bussissa ja tutustuimme Münchenin nähtävyyksiin ja historiallisiin rakennuksiin. Heti kiertoajelun jälkeen meidät jaettiin ryhmiin kaupunkisuunnistusta varten. Ilma oli kolea ja sateinen, mutta seura oli parasta mahdollista ja kaupunki todella kaunis. Jos joskus tulee mahdollisuus vierailla Saksassa, kannattaa ehdottomasti piipahtaa Münchenissä! Arkkitehtuuri ja shoppailumahdollisuudet ovat aivan omaa luokkaansa.
Illalla meillä oli vapaa-aikaa, ja tutustuimme kukin tahoillamme lähemmin isäntäperheisiimme ja nuoriin Saksasta, Puolasta, Belgiasta ja Liettuasta. Osan ilta kului kevätfestivaaleilla juhliessa, osa kävi syömässä isäntäperheidensä kanssa ja tutustumassa lisää kaupunkiin.
Monien aktiviteettien ja uusien ystävien tapaamisen jälkeen oli ihanaa painaa pää tyynyyn, unta ei tarvinnut juuri houkutella. Huikea päivä takana, ja monta vielä edessä!
 
- Sonja