Torstai 23.4.2015

Torstai 23.4.2015

Matkamme neljännen ja viimeisen päivän ohjelmassa oli Pantheon ja muutama kirkko aamupäivästä, jonka jälkeen saimme vapaata aikaa ostosten tekemiseen. Vapaan jälkeen kävimme vielä kapusiinimunkkien luostarissa ja sen jälkeen söimme ja siirryimme valmistelemaan huomista kotiinpaluuta.
 
Maailman suurimman tukemattoman kupolin omaava Pantheon oli erittäin vaikuttava rakennus. Minervan temppelistä löysimme mielenkiintoista latinaa ja katolilaisten mukaan Suomen suojeluspyhimyksen, pyhän Henrikin. 
 
Pantheon
 
Vapaa-aikana suuntasimme kaupungille tekemään ostoksia. Ryhmämme kävi läpi kaikki tärkeimmät ostoskadut ja mukaan tarttui kaikkea mielenkiintoista. 
 
Ostosten jälkeen kävimme kapusiinimunkkien luostarissa ja tutkimme siellä olleita entisten munkkien luista muodostettua taidetta. Valitettavasti Fontana di Trevi oli remontissa joten emme päässeet edes heittämään kolikoita lähteeseen. Toivottavasti pääsemme tästä huolimatta takaisin Roomaan, sillä reissusta jäi paria sattumusta huolimatta erittäin positiivinen mielikuva.
 
Fontana di Trevi
 
Oula, Janne, Olli, Ville ja Valtteri